10 Vragen aan Sabrina van Norah Bovenkarspel

Elke maand maak je in de rubriek ’10 vragen aan’ kennis met Norah medewerkers uit heel Nederland en België. Deze week het geef ik het woord aan Sabrina, verkoopmedewerker bij Norah Bovenkarspel.

Naam: Sabrina

Leeftijd: 42 jaar

Woont in: Bovenkarspel

Baan: Verkoopmedewerker bij Norah Bovenkarspel

Favoriete modeseizoen: Het voorjaar! Zo fijn als er weer nieuwe frisse kleuren in de collecties zitten.

Persoonlijke stijlicoon: Goede vraag! Dat weet ik zo snel eigenlijk niet.

 

#1 Wat betekent mode voor jou?

Ik ben mijn hele leven al bezig met styling. Voordat ik hier in de winkel kwam zat ik al 25 jaar in het kappersvak. Die wereld is eigenlijk net zo modegevoelig. Ik vind het voor mezelf belangrijk dat ik er netjes en verzorgd bij loop. Dan maakt het niet uit of dit in een kapsalon is, in een kledingzaak of gewoon in mijn vrije tijd.

 

#2 Wat vind je zo leuk aan je werk als verkoopmedewerker bij Norah Bovenkarspel?

Het leukste is om een klant een kleine make-over te geven. Dat begint door ze andere kledingstukken te laten passen dan wat ze normaal zouden dragen. Veel mensen blijven door hun kledingkeuze hangen in gewoontes of onzekerheden. Dat is zo zonde. Een toffe outfit geeft het zelfvertrouwen vaak een boost! Ten slotte maak ik zo’n outfit compleet met mooie accessoires en zo gaat de klant met een goed gevoel naar buiten.

 

#3 Wat geeft jou zelfvertrouwen?

Ik voel mij het beste wanneer ik op de werkvloer tussen de klanten ben. En het is extra leuk als ik de oudere klanten nog meer tijd en aandacht kan geven. Elke maandag voelt bijna als een Sinterklaasfeest: dan wordt de nieuwste collectie geleverd en mag ik de winkel opnieuw inrichten en etaleren. Heerlijk is dat!

 

#4 Welke stylingtips geef jij het meeste aan klanten?

Stap eens uit je comfortzone en probeer iets nieuws. En pimp je outfit met leuke accessoires. Een mooie riem, sjaal of ketting fleurt je look altijd op!

 

#5 Wat is jouw all-time favoriete Norah item?

De gecoate broek van Norah is absoluut mijn favoriete kledingstuk! Hij zit comfortabel, heeft een stoere look en is goed te combineren. Bovendien kun je ‘m vrijwel het hele jaar door dragen. Ik heb hem zelf in verschillende kleuren.

 

#6 Wat is jouw gouden regel als het gaat om mode?

Koop alleen items in de maat die jou past. Ik ben hier ook altijd eerlijk over tegen klanten. Het is zonde als je iets uiteindelijk niet draagt omdat het toch niet goed past.

 

#7 Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt meegemaakt in de winkel?

Hebben jullie even? 😉 In de winkel maak ik van alles mee. Zo vond ik het heel bijzonder toen er een meisje samen met haar moeder binnenkwam voor kledingadvies. Het meisje is transgender en zat op dat moment nog midden in haar transitie naar vrouw. Zo mooi om haar te kunnen helpen met het kiezen van een goed kledingstuk. Uiteindelijk ging ze naar buiten met een mooie Norah broek.

 

#8 Wat is op dit moment jouw favoriete modetrend?

Een leren rok met cowboylaarzen of andere stoere boots.

 

#9 Welke modetrend mogen we van jou snel vergeten?

Grijze joggingbroeken! Oh en vergeet enkelsokjes onder een jurk niet.

 

#10 Waar mogen we jou altijd voor wakker maken?

Het liefste slaap ik lekker uit, maar als er iemand aan mijn voeteneind staat met een bananensoes dan kom ik er wel uit!

 

Deel dit bericht