De veelzijdige functie van Desiré: support buying en operations bij Norah

Lange tijd is Desiré Teamleider Magazijn geweest bij Norah, maar na haar zwangerschapsverlof startte ze in een nieuwe functie als Support Buying & Operations. Al snel maakte ze volledig een switch naar de afdeling Operations waardoor ze de winkelvoorraden bewaakt en af en toe bijspringt bij Buying. In dit interview vertelt ze over deze transitie, hoe haar nieuwe werkdagen eruitzien en hoe ze in haar vorige functie ooit 700 bestellingen in één dagen liep met een klein team in het magazijn.

Wat houdt jouw functie als support buying en operations in?

Ik werk voornamelijk op de afdeling operations. Hier bewaken we de voorraden van de bijna 100 Norah winkels door collega’s in de winkels te ondersteunen en door bezig te zijn met transfer orders. Dat is het transporteren van voorraad vanuit het magazijn naar de winkels, maar ook vice versa of het verzenden van voorraad tussen twee winkels.

Omdat ik ook anderhalve maand op de afdeling buying heb gewerkt ben ik bekend met het inkoopproces, kan ik bestellen bij leveranders, inkooporders maken en bijvoorbeeld batches voor de sorteermachine. Handig als één van de buying collega’s hulp nodig heeft of, zoals de afgelopen weken het geval was, ze beide op vakantie zijn. Op die momenten kan ik bijspringen zodat de processen door blijven gaan.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Standaard begin ik de dag met het checken en bijwerken van de mailbox. Daar zitten aan het begin van een werkdag gerust 30 tot 40 nieuwe mailtjes in van winkels. Na een half uur zijn we meestal al aardig opgestart en verdeel ik met mijn collega de taken. Zo focust de één zich die dag bijvoorbeeld op de transfer orders en terwijl de ander aan de slag gaat met de inkomende mails en telefoontjes.

Verder verschilt het echt per dag en periode waar we op dat moment mee bezig zijn. Soms zijn we druk met terughaal opdrachten of zijn we bezig met voorbereidingen voor een nieuwe winkel.

"Dankzij mijn ervaring als teamleider in het magazijn kan ik nu makkelijker inschatten wat de impact van een verzoek vanuit buying of operations is voor de teams in het magazijn."

Welke inzichten of vaardigheden uit jouw vorige functie komen nu van pas als support buying en operations?

Dankzij mijn ervaring als teamleider in het magazijn kan ik nu makkelijker inschatten wat de impact van een verzoek vanuit buying of operations is voor de teams in het magazijn. Veel taken zien er op papier misschien simpel uit, maar als je weet hoe de processen en locaties precies in elkaar zitten blijkt het vaak toch tijdrovender dan verwacht.

Wat is het leukste aan jouw baan bij Norah?

Er zit veel dynamiek en afwisseling tussen mijn taken en werkdagen, geen dag is hetzelfde. Daarnaast heb ik hele leuke collega’s en heerst er een cultuur waarin ik echt mijzelf kan zijn. We overleggen veel tussen de teams en helpen elkaar met vragen als dat nodig is.

Heb je voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je werk bij Norah hebt meegemaakt?

Dit is alweer een tijdje terug, maar toen ik nog teamleider was in het magazijn hebben we ooit tijdens een zaterdagshift na Vriendinnendag met z’n vijven 700 bestellingen verwerkt. Dat is echt mega veel en was na zo’n drukke dag als Vriendinnendag natuurlijk erg welkom om de druk op de rest van het team een beetje te verlichten.

"Toen ik nog teamleider was in het magazijn hebben we ooit tijdens een zaterdagshift na Vriendinnendag met z’n vijven 700 bestellingen verwerkt. Dat is echt mega veel en was na zo’n drukke dag als Vriendinnendag natuurlijk erg welkom."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah