Het perfecte plaatje: Marjolein is fotograaf bij Norah

Wekelijks een nieuwe collectie, fotoshoots met modellen en grote campagnes om de winkels, website en folders mee te vullen. Bij Norah worden veel plaatjes geschoten. Als fotograaf bij Norah is Marjolein dagelijks bezig de collecties zo mooi mogelijk vast te leggen.

Kun je wat vertellen over je baan als fotograaf bij Norah?

Eigenlijk was ik al jaren hobbyfotograaf toen ik bij mijn vorige baan, ook een modebedrijf, de kans kreeg om de collectie te fotograferen. Daar begon ik met het maken van pack shots en het fotograferen op modellen. Zo deed ik in twee jaar ervaring op en mocht ik vorig jaar hier bij Norah aan de slag als fotograaf.

Hier zorg ik er samen met mijn collega fotograaf en de fotostudio medewerker voor dat elke collectie mooi op de foto wordt gezet. Vrijwel alle beelden die je op www.norah.eu ziet zijn door ons gemaakt!

"Waar mijn collega-fotograaf heel sterk is in belichting, heb ik het bewerken goed in de vingers. Door elkaar te helpen en feedback te geven leren we veel van elkaar."

Hoe probeer je te groeien in je rol als fotograaf bij Norah?

Ik probeer zo veel mogelijk te leren van collega’s. Goede feedback helpt dan enorm, zowel van mijn directe collega’s als vanuit andere afdelingen. Na elke shoot die we doen bespreken we na afloop wat de verbeterpunten zijn. Op die manier leren we van elkaar en zorgen we ervoor dat elke shoot een beetje beter wordt.

Daarnaast werken we in de fotostudio heel fijn samen. Waar mijn collega-fotograaf heel sterk is in belichting, heb ik het bewerken goed in de vingers. Door elkaar te helpen en feedback te geven leren we veel van elkaar. Verder doe ik regelmatig inspiratie op bij andere webshops en op social mediakanalen zoals Instagram en Pinterest.

Wat voor soort shoots vind je het leukste en waarom?

Ik vind de maandelijkse thema shoots op modellen het allerleukst! Voordat ik fotograaf werd heb ik lang gewerkt als Visual Merchandiser en tijdens die thema shoots kan ik mijn ervaring als VM’er goed gebruiken. Zo werken we voor deze shoots samen met de afdeling marketing om het thema te bepalen. Aan de hand daarvan gaan we op zoek naar een geschikte locatie, boeken we modellen en denken we na over settingen en decoraties.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Echt een typische dag hebben we bij de fotostudio eigenlijk niet, maar we hebben wel een duidelijke weekindeling: Zo starten we op maandag met het uitzoeken en klaarzetten van de nieuwe collectie. Op dinsdag schieten we ’s ochtends vaak de nieuwe collectie op een model en zijn we ’s middags bezig met het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Op woensdag hebben we dan één keer in de maand de thema shoot en de donderdagen gebruiken we voor de nabewerking. Tussendoor pakken we momenten om ook de pack shots van de collecties te maken en maken we regelmatig foto’s voor Werken Bij Norah.

Op welke foto ben van het afgelopen jaar ben jij het meest trots?

Dit voorjaar heb ik een onwijs toffe foto gemaakt van twee modellen in een rode kever. Dat is echt mijn favoriet! Alles klopt op die foto: De modellen hadden een goede chemie, het weer was top en de auto is onwijs tof en past qua kleur perfect bij de rode tulpen op de achtergrond en de print op de jurk van het model.

Wat voor soort shoot zou jij heel graag nog eens willen doen?

De grote campagne shoot! Die shoot is een paar keer per jaar en daarbij worden de beelden geschoten die uiteindelijk groot in alle winkels komen te hangen. Met een volledig team werken op een toffe locatie, misschien ooit wel in het buitenland… Dat lijkt me ontzettend gaaf om te doen.

Wat is het leukste wat je tijdens je werk als fotograaf bij Norah hebt meegemaakt?

Eigenlijk zijn er tijdens elke shoot grappige momenten. Tijdens de shoots op model proberen we de sfeer op de set ongedwongen en gezellig te maken. Ook maken we als collega’s onder elkaar vaak grappen, dat maakt het werk hier heel fijn.

Daarnaast hebben we nu sinds een paar maanden een volledig nieuwe fotostudio in het nieuwe pand. Voorafgaand aan de bouw mochten we actief meedenken over de inrichting van de studio en zijn onze tips en voorkeuren meegenomen in het ontwerp van de studio. Dat maakt het wel extra leuk om hier nu ­­dagelijks te werken. 

Vind jouw nieuwe baan bij Norah