Het reilen en zeilen van de grootste Norah winkel: een interview met Abigail en Nienke van Norah Drachten

In de provincie Friesland vind je de grootste Norah winkel. Met ruim 750 m2  aan winkeloppervlak is Norah Drachten met voorsprong de grootste Norah store van Nederland en België. Verkoopmedewerkers Abigail en Nienke werken in de sinds vorig jaar vernieuwde winkel en geven in dit interview een kijkje in de keuken van Norah Drachten.

Abigail (28) woont in Drachten samen met haar dochter van 4. Nienke (21) woont in Opende samen met haar ouders, hond en twee katten. Beiden werken ze als verkoopmedewerker bij Norah Drachten.

Abigail
Nienke

Kunnen jullie iets vertellen over jullie baan als verkoopmedewerker bij Norah Drachten?

Nienke: Ik werk sinds 2020 bij Norah en heb het hier enorm naar mijn zin! Ik ben voornamelijk bezig met het uitpakken en inhangen van de wekelijks nieuwe collectie in de winkel. Ook sta ik regelmatig in de winkel om klanten te adviseren en vervolgens met hen af te rekenen aan de kassa.

Abigail: Vorig jaar ben ik hier begonnen als verkoopmedewerker bij Norah Drachten. Dat betekent dat ik net als Nienke klanten help hun perfecte nieuwe outfit samen te stellen. Als verkoopmedewerker is het ook belangrijk dat je de hele dag door de winkel netjes houd. Zo is het overzichtelijk voor klanten om nieuwe kleding uit te zoeken en het ziet er gewoon mooier uit als de collecties er goed bij hangen. Het presenteren van de items vind ik ontzettend leuk en daarom verdiep ik mijzelf sinds kort steeds meer in visual merchandising.

"Ik haal heel veel voldoening uit het adviseren van klanten. Het is geweldig om vrouwen te helpen een hele nieuwe outfit samen te stellen."

Wat vinden jullie het leukste aan werken bij Norah?

Nienke: Ik vind eigenlijk alle werkzaamheden leuk. Zowel het verwerken van de vracht als het helpen van klanten. Het juist die afwisseling in taken wat het werk dynamisch en uitdagend maakt!

Abigail: Ik haal heel veel voldoening uit het adviseren van klanten. Het is geweldig om vrouwen te helpen een hele nieuwe outfit samen te stellen. Ik begin met het pijlen van hun smaak en kledingstijl en als ze het leuk vinden probeer ik ook altijd met één item een beetje out-of-the-box te gaan. Als zij  met een grote glimlach de winkel verlaten is mijn missie geslaagd!

Hoe ziet een typische werkdag bij Norah Drachten eruit?

Abigail: Meestal begin ik de dag met een kopje koffie en een praatje met mijn collega’s. Afhankelijk van de dag en de drukte in de winkel verdelen we de taken die er gedaan moeten worden. Als het druk is staat er altijd iemand achter de kassa en iemand bij de paskamers om te helpen. Wanneer de drukte afneemt hangen we de gepaste kleding terug en maken we alles weer netjes om de winkel voor de volgende klanten weer zo goed mogelijk te presenteren.

Nienke: Het ligt er inderdaad heel erg aan wat voor dag het is, eigenlijk is geen dag bij Norah hetzelfde. Aan het begin van de week komt bijvoorbeeld de nieuwe collectie altijd binnen. Die vracht ga ik vervolgens verwerken en aan de hand van de visual merchandising gids richten we de winkel en de etalages opnieuw in. Op die manier is er altijd weer iets nieuws te ontdekken voor klanten die elke week de winkel bezoeken! 

Wat zou je graag willen bereiken bij Norah?

Abigail: Ik wil de komende tijd blijven focussen op de visual merchandising van de winkel. Om mijn kennis te verbreden wil ik graag cursussen gaan volgen die helpen te groeien in wat ik doe. Wie weet zal ik in de toekomst zelf Visual Merchandiser worden van de regio Noord Nederland!

Nienke: Als de kans zich voordoet zou ik heel graag de functie van assistent storemanager willen vervullen. Dat lijkt met een hele toffe uitdaging!

Wat is het mooiste moment dat je tijdens je werk als verkoopmedewerker bij Norah Drachten hebt meegemaakt?

Nienke: Eigenlijk zijn er elke werkdag leuke momenten met klanten of collega’s. Wat ik zelf altijd heel mooi vind is dat klanten erg dankbaar zijn als je goede service biedt. Daardoor krijgen we veel waardering en dat voelt heel goed. Dat maakt het werken bij Norah zo leuk voor mij!

Abigail: Laatst kwam er hier een jongedame de winkel in die erg onzeker was. Ik mocht haar helpen om een nieuwe, toffe outfit te kiezen. Ik zag haar steeds enthousiaster en zekerder worden. Uiteindelijk is ze heel blij de deur uit gegaan met haar nieuwe kleding en sindsdien is ze een vaste klant hier in Drachten. Dat zijn voor mij de mooiste momenten!

"Wat ik zelf altijd heel mooi vind is dat klanten erg dankbaar zijn als je goede service biedt. Daardoor krijgen we veel waardering "

Vind jouw nieuwe baan bij Norah