Maak kennis met Josefien, verkoopmedewerker bij Norah Velp

 

Josefien (20) is geboren en getogen op het Riverparc, tussen Lathum en Giesbeek. Tegenwoordig woont ze samen met haar moeder in Velp, waar ze sinds januari het team van de Norah winkel in dezelfde plaats versterkt. In haar vrije tijd speelt ze graag piano, zingt ze en spreekt ze af met vriendinnen of kijkt voetbal met haar vriend.

Hoe ben je bij Norah Velp terechtgekomen?

Naast mijn werk als oppas was ik begin dit jaar op zoek naar een extra baan. Toen ik een vacature bij Norah voorbij zag komen heb ik gesolliciteerd. Een week later mocht ik op gesprek komen en werd ik meteen aangenomen. Ik werk nu als flexibele oproepkracht en kan deze baan gelukkig nog steeds goed combineren met mijn job als oppas.

Wat houdt jouw werk bij Norah Velp in?

Eigenlijk bijna alles wat er dagelijks in de winkel gebeurt: klanten helpen bij het uitzoeken van kleding, afrekenen bij de kassa en zorgen dat de winkel er netjes uitziet. Daarnaast kleed ik ook de paspoppen om en vul ik de rekken aan met de nieuwste collecties. Ook probeer ik elke week een leuke outfit foto te posten met een tag van de Norah Instagram.

"Elke klant heeft wel een verhaal en het is elke keer een uitdaging om de perfecte outfit voor ze samen te stellen. Ik maak graag een praatje met ze en vind het heel leuk om per klant te onderzoeken welke items mooi bij hun lichaam en stijl passen."

Wat vind je het leukste aan je baan bij Norah?

De lieve klanten die ik mag helpen! Elke klant heeft wel een verhaal en het is elke keer een uitdaging om de perfecte outfit voor ze samen te stellen. Ik maak graag een praatje met ze en vind het heel leuk om per klant te onderzoeken welke items mooi bij hun lichaam en stijl passen.

Extra leuk is het als ik iets adviseer wat ze zelf misschien niet zo snel uit zouden kiezen, maar het uiteindelijk toch heel leuk vinden. Zelf vind ik het ook tof om iedere dag een nieuwe outfit te kiezen uit de collectie, ook al is het niet precies mijn eigen stijl. Soms is het juist leuk om iets anders te kiezen en je te laten verrassen door hoe het staat.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Zodra ik aan kom bij Norah Velp kies ik eerst mijn outfit uit voor die dag. Vervolgens ga ik de kleding in de winkel aanvullen of start ik gelijk met het helpen van klanten. Als ik daar mee klaar ben ga ik de rekken netjes maken zodat de winkel er verzorgd uitziet. Ook zorg ik dat ik bij de kassa sta als ik zie dat een klant wil afrekenen en als het druk is ga ik op een centraal punt in de winkel staan zodat ik klanten kan helpen met een vraag en ook snel bij de kassa of de paskamers ben om klanten te assisteren. Ik neem altijd de tijd voor elke klant, maar wissel ook af zodat iedereen geholpen kan worden

Aan het einde van de werkdag zorg ik ervoor dat de winkel er netjes uitziet voor de volgende dag en doe nog ik nog even een rondje met de stofzuiger. Ten slotte sluiten we de kassa, halen we het bord naar binnen en zetten we het alarm aan. Nadat de deur op slot is wens ik mijn collega’s een fijne avond en zit de werkdag erop.

In welk onderdeel vind je jouw kracht binnen je baan bij Norah?

Klantvriendelijkheid is mijn sterkste punt. Ik weet zelf hoe het is als je je niet goed voelt in een outfit of als je kleding aan het passen bent. Daarom probeer ik alle klanten die binnenkomen een fijne ervaring te geven en zorg ik ervoor dat ze met een goed gevoel naar huis gaan. Ik vraag dan ook altijd met welk doel de klant komt winkelen. Vanuit daar kan ik advies geven en helpen om hun shopdoel te behalen. De meeste klanten waarderen het enorm als ik met ze meedenk.

Wat is het meest bijzondere dat je tijdens je werk bij Norah Velp hebt meegemaakt?

Toen een klant me na een lange shopsessie oprecht bedankte voor mijn tijd, geduld en vriendelijkheid. Ze kreeg het gevoel dat ze alle tijd in de wereld had en dat het bijna was als winkelen met een vriendin. Van andere mensen blij maken wordt ik zelf ook blij en mijn levensmotto is: “vriendelijkheid is gratis en je krijgt er vaak nog een glimlach voor terug.” Heel cliché maar wel waar.

"Van andere mensen blij maken wordt ik zelf ook blij en mijn levensmotto is: “vriendelijkheid is gratis en je krijgt er vaak nog een glimlach voor terug.” Heel cliché maar wel waar."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah