Etaleren kun je leren: Nadieh over haar werk als VM Concept Coördinator

Als Visual Merchandise Concept Coördinator zorgt Nadieh er samen met haar team voor dat alle winkels er optimaal uitzien en passen in het Norah concept. Toen ze bijna vier jaar geleden bij het bedrijf startte werd de opening van de 50e Norah winkel in Sneek groots gevierd. Ondertussen is het aantal winkels al bijna verdubbeld en daarmee is Nadieh één van de drijvende krachten achter de reusachtige groei van Norah.

Nog niet zo lang geleden deed je in je eentje de Visual Merchandising voor alle Norah winkels. Nu werk je samen met het Visual Merchandise team en de Bouwcoördinator om alle 90+ winkels dezelfde look and feel te geven. Wat is er voor jou sindsdien veranderd?

Met de gigantische groei van Norah is ook mijn functie de laatste tijd enorm veranderd. Waar ik voorheen als enige Visual Merchandiser alle winkels deed, hebben we nu gelukkig een fijn team waarmee we zorgen dat de bijna 100 Norah winkels er zo mooi mogelijk uitzien. Ook is dit jaar mijn oude functie van VM Coördinator in tweeën gesplitst. Nu de huidige VM Coördinator met name het team van VM’ers aanstuurt kan ik mij focussen op de thematiek: het Norah concept doorvoeren in alle nieuwe winkels en de marketing thema’s terug laten komen in de etalages.

"Ik vind de afwisseling qua taken erg leuk. Ook de kleding natuurlijk, want het is elke week weer heerlijk om de nieuwe collectie uit te pakken."

Wat vind je zo leuk aan je huidige functie als Concept Coördinator bij Norah?

Bij Norah is geen dag hetzelfde, dat is in de loop van de tijd niet veranderd. Ik houd heel erg van de snelheid waarmee we werken. De korte lijnen en adhoc mentaliteit maakt het werk enorm dynamisch. Toegegeven: soms kan die chaos ook een irritatiepunt zijn, maar over het algemeen geeft het mij vooral energie.

Verder vind ik het fantastisch om de collectie mooi te presenteren. Zowel in etalages als bijvoorbeeld op fotoshoots. Of het verbinden van de marketing thema’s op de website met de etalages in de winkel. Om op die manier onze klanten te inspireren vind ik super leuk!

Met het openen en verbouwen van veel winkels in een korte tijd heb je het op dit moment aardig druk. Hoe ga je daar mee om?

Plannen, plannen en nog eens plannen. Samen met de Bouwcoördinator werk ik zoveel mogelijk vooruit. Op die manier bewaren we het overzicht en houden we ruimte om ook op het laatste moment nog te kunnen schakelen. Bovendien is het met de huidige lange levertijden van bouwmaterialen en meubels echt nodig om zo ver vooruit te werken.

Elke nieuwe winkelopening of verbouwing vergt een strakke planning. Zo zorg ik ervoor dat er na de oplevering gelijk VM-collega’s en winkelmedewerkers staan om de winkel klaar te maken voor de grote opening. Best een drukke tijd dus, maar ik vind dit persoonlijk echt het allerleukste om te doen!

Wat is jouw toekomstvisie voor het concept van Norah?

Hoewel we sinds dit jaar een vernieuwd concept hebben blijft een concept iets wat constant in ontwikkeling is. Uiteraard willen we alle Norah winkels in dit nieuwste jasje steken, maar ik weet zeker dat voordat het zover is we alweer een nieuw concept hebben.

In principe is het mijn missie om elke winkel constant beter en mooier te blijven maken. Samen met het VM-team ervoor zorgen dat alle Norah winkels up-to-date blijven: op die manier hoop ik dat het elke keer een feestje is voor de klant om zich te laten inspireren in de winkels.

Wat wil je binnen een jaar bereiken bij Norah?

Momenteel bestaat ons VM-team uit zes collega’s, waarvan vier VM’ers elk zorgen voor een eigen regio in het land. Het liefst breiden we dat team op korte termijn nog verder uit. Op die manier creëren we namelijk meer tijd voor het trainen en scholen van het winkelpersoneel.

Het is ontzettend waardevol dat alle winkelmedewerkers volledig op de hoogte zijn van het merk en concept van Norah. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat elke winkel er piekfijn uitziet. 

"Het is ontzettend waardevol dat alle winkelmedewerkers volledig op de hoogte zijn van het merk en concept van Norah. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat elke winkel er piekfijn uitziet."

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je werk hebt meegemaakt?

Het is niet één specifiek moment geweest want eigenlijk was het hele jaar voor mij heel bijzonder. Begin dit jaar ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Waar ik mijn collega’s vlak voor mijn verlof uitzwaaide in het oude pand, werd ik dit voorjaar verwelkomt in het nieuwe hoofdkantoor, inclusief een aantal fantastische nieuwe collega’s. Daarbovenop werd op hetzelfde moment mijn oude functie gesplitst en mocht ik mij dus volledig gaan focussen op mijn nieuwe rol als Concept Coördinator bij Norah.

Zo is er in korte tijd heel veel veranderd, maar het voelt voor mij als een kroon op mijn werk. Een heel mooi voorbeeld van hoe ik nog altijd meegroei met Norah!

Vind jouw nieuwe baan bij Norah