Van tekentafel tot jurk: Mirella vertelt over haar werk bij Norah als stylist

De collecties van Norah zijn het middelpunt van de organisatie. Met de wekelijks nieuwe uitleveringen van kleding is de afdeling styling dan ook het bruisende centrum van het hoofdkantoor in Alkmaar. Hier wordt dagelijks gewerkt om klanten van de mooiste outfits te voorzien. Mirella is stylist bij Norah en zorgt er samen met de andere stylingteams voor dat de winkels en de webshop gevuld worden met de fraaiste collecties.

Kun je wat vertellen over je baan als stylist bij Norah?

Twee jaar geleden, precies tijdens de eerste coronagolf, ben ik gestart in mijn huidige functie als stylist. Dat was natuurlijk voor iedereen een vreemde periode en omdat alle processen iets anders gingen dan normaal voelde het best gek om op dat moment in te stromen binnen het bedrijf. Gelukkig werd ik gelijk opgenomen in het team en hebben mijn collega’s mij wegwijs gemaakt in de organisatie.

Als stylisten zijn we in teams bezig met het creëren van de collecties. Dat betekent dat we kleuren uitzoeken, de pasvormen bepalen en stoffen kiezen. Elk team bestaat uit twee personen waarbij de één het potentiële item past en de ander vooral de administratieve taak op zich neemt. Zo bepalen we samen wat de perfecte pasvorm van elk kledingstuk is. Daarnaast werken alle stylingteams samen om de collecties vorm te geven. De samenwerking onderling is echt heel fijn!

"Het is heerlijk om in het dagelijks leven inspiratie op te doen en dat vervolgens te gebruiken in mijn werk."

Wat vind je het leukste aan het werk als stylist bij Norah?

Ik ben zelf heel creatief en kan in deze functie goed mijn ei kwijt. Het is heerlijk om in het dagelijks leven inspiratie op te doen en dat vervolgens te gebruiken in mijn werk. Die inspiratie haal ik overal vandaan: online, op straat, in de rij van de supermarkt, noem het maar op. Al die ideeën heb ik in mijn hoofd tot ze tijdens het ontwerpproces omhoog borrelen. Met het combineren van die ideeën vallen uiteindelijk de puzzelstukjes op zijn plaats en creëren we de nieuwste collecties.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Ik start de dag samen met de andere stylingteams met een kopje koffie of thee. Daarna klap ik de laptop open en check ik welke mailtjes er binnen zijn gekomen. Dat is ook gelijk het moment waarop ik mijn taken van die dag rangschik op prioriteit. Afhankelijk van het moment in de week gaan we de nieuwe vracht checken, stoffen sorteren of bepalen we samen hoe de nieuwe collectie eruit gaat zien.

Op welk item van deze zomercollectie ben jij het meest trots?

Als ik maar één ding mag kiezen ga ik voor de blauw/witte co-ord set. Dat zijn eigenlijk twee items, maar samen vormen ze een prachtig pak! Het leukste is dat deze set ontzettend goed is ontvangen door de klant. Dat is voor mij eigenlijk het meest belangrijk, als klanten blij zijn met de collecties ben ik ook blij.

Daarnaast vind ik het ontzettend mooi om te zien hoeveel diversiteit er zit in de collecties van deze zomer. Ik wil graag dat het aanbod van Norah zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Om dat te bereiken proberen we veel te variëren met stoffen, prints en kleuren en ik denk dat dit de afgelopen tijd heel goed is gelukt.

Begin dit jaar was de lancering voor de allereerste Norah Nightwear collectie. Wat voor soort collectie zou jij heel graag nog eens willen ontwerpen voor Norah?

Wat mij heel tof lijkt is het werken in thema’s. Het hoeft dan niet een volledige collectie te zijn, maar gewoon een paar items die binnen een speciaal thema vallen. Zo zou ik wel een aantal pakken willen maken die passen in een soort back to work thema. Of een paar opvallende items die zo over de top zijn dat je ze misschien niet snel in het dagelijks leven draagt, maar wel heel goed passen in een festivalthema!

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je werk als stylist bij Norah hebt meegemaakt?

Wat ik zelf heel speciaal vond was de verhuizing naar het nieuwe pand. Ik voelde mij heel betrokken bij het hele proces van verhuizen en vind het nog steeds ontzettend gaaf om elke dag te werken in zo’n prachtig nieuw kantoor. Met mijn kantoorruimte op de tweede verdieping heb ik een prachtig uitzicht over de omgeving! 

"Ik voelde mij heel betrokken bij het hele proces van verhuizen en vind het nog steeds ontzettend gaaf om elke dag te werken in zo’n prachtig nieuw kantoor. "

Vind jouw nieuwe baan bij Norah