Van webbestellingen tot winkelvoorraad: Sandra over haar baan als magazijnmedewerker bij Norah

Het magazijn is het kloppende hart van Norah. Vanaf hier worden de winkelvoorraden aangevuld en worden alle webshop pakketten verstuurd. Sandra is als magazijnmedewerker bij Norah onderdeel van het grote team dat het magazijn dagelijks draaiende houdt.

Hoe ben je bij Norah terecht gekomen?

Ruim zeven jaar terug startte ik als verkoopmedewerker in de winkel van Norah in Alkmaar. Norah was toen lang nog niet zo groot als het nu is en het winkeltje toendertijd was veel kleiner dan de winkel die we daar nu hebben. Uiteindelijk verhuisden we na zo’n twee jaar naar de huidige winkel in Alkmaar.

Daar heb ik drie jaar gewerkt totdat covid-19 uitbrak. Van de ene op de andere dag moest de winkel dicht en al snel werden de winkelmedewerkers in de buurt van het hoofdkantoor gevraagd om tijdelijk te komen werken in het magazijn. Daar konden ze alle hulp goed gebruiken, want plotseling bestelde iedereen via de webshop.

Ik vond het werk in het magazijn verrassend leuk! Het is afwisselend terwijl de werktijden zelf regelmatiger zijn dan in de winkel. Bovendien is het een gezellig team en past de manier van werken goed bij mij. Daarom heb ik ervoor gekozen om in het magazijn te blijven en daar heb ik geen moment spijt van gehad!

"Het is heel afwisselend werk en doordat de taken altijd rouleren is geen dag hetzelfde."

Wat houdt het werk van een magazijnmedewerker bij Norah in?

In het magazijn doen we echt alles: weborders picken, bestellingen inpakken, retourpakketten verwerken, de collecties scannen en de winkelvoorraden aanvullen. Daarnaast zijn we op dit moment druk bezig met het testen van de nieuwe sorteermachine.

Het is heel afwisselend werk en doordat de taken altijd rouleren is geen dag hetzelfde. Er heerst een hele gemoedelijke sfeer, zowel binnen het team als onder de leidinggevenden!

Er ligt al een aantal maanden veel druk op het magazijn met vertragingen als gevolg. Hoe ga je daar mee om?

Ik vind dat best wel lastig. Het liefst heb ik dat alle taken zijn afgerond voor het einde van de werkdag en dat was de afgelopen tijd niet altijd het geval. Het team groeit dan ook enorm. Dat is nodig om de toenemende hoeveelheid werk aan te kunnen, maar daardoor ken ik op dit moment nog niet iedereen.

Het zal nog wel even duren voordat iedereen helemaal is ingewerkt, maar zodra het hele team alles in de vingers heeft en de sorteermachine volledig werkt ben ik ervan overtuigd dat we alles aankunnen!

Hoe ziet een typische werkdag als magazijnmedewerker bij Norah er uit voor jou?

We starten ’s morgens altijd gezamenlijk in de kantine. Daar verdeelt de leidinggevende van die dag alle taken en krijgen we een update zodat iedereen op de hoogte is van alle nieuwtjes. Meestal heb je als medewerker twee verschillende taken per dag. Zo kan het zijn dat je ’s ochtends bezig bent met het scannen van de nieuwe collectie en ga je ’s middags aan de slag met het inpakken van bestellingen.

"Het zal nog wel even duren voordat iedereen helemaal is ingewerkt, maar zodra het hele team alles in de vingers heeft en de sorteermachine volledig werkt ben ik ervan overtuigd dat we alles aankunnen!"

Vind jouw nieuwe baan bij Norah