Werving en selectie: De afstudeeropdracht van HR-stagiaire Sabine

Sabine zit in het laatste jaar van de opleiding Business Studies in Diemen. Met als afstudeerrichting Human Resource Management is ze momenteel druk bezig met haar scriptie voor de HR-afdeling van Norah. Tijdens haar stage ondersteunt Sabine het Human Resources team met enkele werkzaamheden en richt ze zich op haar onderzoek.

Waarom heb je voor Norah gekozen als stagebedrijf?

Ik ben best vroeg begonnen aan mijn zoektocht naar een leuk stagebedrijf en startte simpelweg met een oproep op LinkedIn. Naar aanleiding van die oproep werd ik benaderd door Norah met de boodschap dat er binnenkort een vacature voor HR-stagiaire online zou komen. Ik kende het bedrijf al via mijn schoonmoeder, die er regelmatig nieuwe kleding koopt. Zodra de vacature open stond heb ik gesolliciteerd. Dat was een heel fijn gesprek en naar aanleiding daarvan ben ik begin dit jaar gestart op de HR-afdeling.

"Naast het onderzoeken van de huidige werving en selectieprocedures analyseer ik ook het werkgeversimago van Norah. Een heel interessant onderwerp!"

Kun je iets vertellen over de afstudeeropdracht waar je aan werkt voor Norah?

Als HR-stagiaire richt ik me in mijn scriptie op het onderwerp werving en selectie. Voor Norah onderzoek ik op welke manieren we meer jong talent in de leeftijdscategorie 15 t/m 29 kunnen aantrekken. Naast het onderzoeken van de huidige werving en selectieprocedures analyseer ik ook het werkgeversimago van Norah. Een heel interessant onderwerp!

Hoe is het onderwerp van je scriptie tot stand gekomen?

Ik kreeg veel vrijheid om zelf ideeën aan te dragen! Toen ik met het onderwerp werving en selectie kwam reageerde mijn stagebegeleider enthousiast en samen hebben we het thema verder uitgewerkt naar de focus op de jonge doelgroep. Daardoor sluit het onderwerp zowel mooi aan bij mijn persoonlijke interesses als bij de doelen van Norah.

Wat is het leukste aan jouw stage bij Norah?

Ik vind de werksfeer op het hoofdkantoor heel prettig. Er hangt een goede sfeer en de omgang met collega’s, zowel op mijn eigen afdeling als met andere afdelingen, is erg fijn. Ook is het heel waardevol dat ik veel meekrijg van wat er zoal speelt op de HR-afdeling. Zo sluit ik wekelijks aan bij het teamoverleg en word ik regelmatig aangehaakt door mijn collega’s op verschillende projecten. Daardoor voel ik mij ook niet per sé de klassieke stagiair, maar een volwaardig teamlid en ga ik elke dag met veel plezier naar kantoor. 

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je stage hebt meegemaakt?

Ik vind het teamverband binnen Norah heel bijzonder, zowel binnen de HR-afdeling als daarbuiten. Bij iedereen kan ik terecht met vragen en collega’s bieden zonder twijfelen hulp aan. Dat laat wat mij betreft heel goed zien hoe iedereen hier voor elkaar klaar staat.

Heb je tips voor andere studenten die een stageplek zoeken?

Stel het zoeken van je stage niet uit en begin op tijd. Dat kan simpelweg door je alvast te oriënteren welke bedrijven er in jouw buurt zitten, maar een oproep plaatsen op LinkedIn werkt dus ook! Door ruim van tevoren je zoektocht te starten creëer je ruimte voor jezelf om te kiezen. Ik adviseer om in je zoektocht op je gevoel af te gaan. Een wederzijdse klik is erg belangrijk voor een fijne stageperiode.

"Ik vind het teamverband binnen Norah heel bijzonder, zowel binnen de HR-afdeling als daarbuiten. Bij iedereen kan ik terecht met vragen en collega’s bieden zonder twijfelen hulp aan."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah