10 Vragen aan Anita van Norah Hoogeveen

Elke maand maak je in de rubriek ’10 vragen aan’ kennis met Norah medewerkers uit heel Nederland en België. Deze week lees je over Anita, verkoopmedewerker bij Norah Hoogeveen.

 

Naam: Anita

Leeftijd: 53 jaar

Woont in: Hoogeveen

Baan: Verkoopmedewerker bij Norah Hoogeveen

Favoriete modeseizoen: Het voorjaar! Ik kan er zo naar uitkijken als alles weer begint te bloeien en we weer lekker naar buiten kunnen. Dat zie je gelijk terug in de modecollecties.

Persoonlijke stijlicoon: Een stijlicoon heb ik eigenlijk niet. Ik haal mijn inspiratie vooral uit tijdschriften, social media en van mensen op straat.

 

#1 Wat betekent mode voor jou?

Mode betekent heel veel voor mij. Het is natuurlijk ook mijn werk dus ik besteed er automatisch al meer tijd en aandacht aan. Het mooie van kleding vind ik dat je jezelf kunt onderscheiden van anderen en laten zien hoe je je voelt. Toch wel een vorm van zelfexpressie.

 

#2 Wat vind je zo leuk aan je werk als verkoopmedewerker bij Norah Hoogeveen?

Ik heb het heel erg naar mijn zin met mijn collega’s en het is geweldig dat we elke week een nieuwe collectie hebben! Dat is echt uniek. Ook zijn de klanten die de winkel binnenwandelen heel verschillend. Daarom benader ik elke klant anders en probeer ik zo passend mogelijk advies te geven.

 

#3 Wat geeft jou zelfvertrouwen?

Ik voel mij op m’n best als mijn hele look klopt. Voor mij is dat als mijn haar mooi zit en mijn kleding goed staat.

 

#4 Welke stylingtips geef jij het meeste aan klanten?

Ah de magische ceintuur! Ik vertel heel vaak dat je met zoiets simpels als een riempje zo mooi je taille kan benadrukken. En het is op heel veel kledingstukken toepasbaar: bij een jurk, maar ook bij een rok of een broek!

 

#5 Wat is jouw all-time favoriete Norah item?

De tregging met een brede, elastische tailleband. Hij zit heerlijk en je kunt hem heel goed combineren. Soms draag ik ‘m als een legging onder een jurk, maar ik kan hem ook prima dragen als broek.

 

#6 Wat is jouw gouden regel als het gaat om mode?

Draag waar jij je goed in voelt want dan straal je dat ook uit!

 

#7 Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt meegemaakt in de winkel?

Eigenlijk maak ik elke dag wel iets bijzonders mee! Zo is er een klant die regelmatig iets lekkers meeneemt. Of klanten die naderhand nog even naar me toe komen om me te bedanken voor mijn hulp. Het zijn juist die kleine dingen die het leuk maken.

 

#8 Wat is op dit moment jouw favoriete modetrend?

De gebreide jurk. Heel erg leuk met een riempje om de taille en in combinatie met een legging een fijne winteroutfit. Ik maak de outfit zelf graag af met een paar mooie laarzen. De gebreide jurk. Heel erg leuk met een riempje om de taille en in combinatie met een legging een fijne winteroutfit. Ik maak de outfit zelf graag af met een paar mooie laarzen.

 

#9 Welke modetrend mogen we van jou snel vergeten?

Het is eigenlijk niet echt een modetrend, maar wat mij betreft mag het mondkapje wel weer snel verdwijnen.

 

#10 Waar mogen we jou altijd voor wakker maken?

Liever niet. Ik denk dat het beter is om mij lekker te laten slapen, haha! Maar als het echt moet, dan alleen om op mijn kleinkind te passen.

 

Deel dit bericht