10 Vragen aan Astrid van Norah Leeuwarden

In de rubriek ’10 vragen aan’ maak je kennis met Norah medewerkers uit heel Nederland en België. Astrid, verkoopmedewerker bij Norah Leeuwarden bijt het spits af!

 

Naam: Astrid

Leeftijd: 25 jaar

Woont in: Oostermeer (Friesland)

Baan: Verkoopmedewerker bij Norah Leeuwarden

Favoriete modeseizoen: De lente! Heerlijk al die vrolijke en frisse kleuren die terugkomen in de collecties.

Persoonlijke stijlicoon: Hmm lastig, echt een stijlicoon heb ik niet echt. Onze Visual Merchandiser Nadieh inspireert me vaak wel met haar creaties. Als ik tijdens het scrollen door Instagram een toffe post van haar tegenkom krijg ik spontaan zin om lekker te gaan combineren.

 

#1 Wat betekent mode voor jou?

Als ik bezig ben met kleding kan ik zo creatief zijn als ik zelf wil. Mijn eigen persoonlijkheid uitdrukken in mijn kledingstijl; dat is voor mij mode.

 

#2 Wat vind je zo leuk aan je werk als verkoopmedewerker bij Norah Leeuwarden?

Sowieso dat we elke week een nieuwe collectie hebben. Dat betekent namelijk ook dat ik wekelijks de winkel weer op en top mag stylen. Daarnaast is natuurlijk het contact met de klanten ook enorm fijn. Dat moment wanneer ik een klant kan helpen de perfecte set samen te stellen vind ik misschien wel het allerleukste!

 

#3 Wat geeft jou zelfvertrouwen?

Wanneer ik een complimentje krijg over een set die ik aan heb voelt dat altijd goed. Ook met een maatje meer zie ik er leuk uit, daardoor voel ik me zelfverzekerd.

 

#4 Welke stylingtips geef jij het meeste aan klanten?

Vergeet dat maatlabeltje en leg het accent op de plekken die je mooi vindt. Accessoires zijn daar perfect voor! Gebruik bijvoorbeeld sieraden, sjaaltjes en tassen om een outfit helemaal af te maken. Ik geef trouwens ook altijd mijn eerlijke mening als een klant vraagt hoe ik iets vind staan.

 

#5 Wat is jouw all-time favoriete Norah item?

De knitwear vind ik heel fijn zitten en ik kan ze op allerlei manieren combineren! De ene keer draag ik een gebreide trui op een jeans en de andere keer draag ik ‘m over een jurk heen. Norah broeken zitten bij mij trouwens ook heerlijk. Er zit lekker veel stretch in en ze zitten mooi hoog in mijn taille.

 

#6 Wat is jouw gouden regel als het gaat om mode?

Ah lastig! Mogen het er ook twee zijn? Het belangrijkste vind ik dat je draagt waar jij jezelf prettig in voelt. En als tweede tip geloof ik dat iedere vrouw een paar goede basics in haar kast moet hebben. Van die musthaves die je met iedere outfit kunt combineren.

 

#7 Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt meegemaakt in de winkel?

Iedere klant heeft haar eigen verhaal en dat vind ik heel bijzonder. Zo heb ik een keer meegemaakt dat een klant nog nooit een jurk had gedragen omdat ze bang was dat haar steunkousen dan erg zouden opvallen. Ik heb haar die dag verschillende stijlen jurken laten passen en daar werd ze gelukkig heel enthousiast van. Uiteindelijk voelde ze zich zelfverzekerd genoeg over haar steunkousen en verliet ze de winkel zelfs met een nieuwe jurk!

 

#8 Wat is op dit moment jouw favoriete modetrend?

De flared jeans is alweer een tijdje terug in de collecties en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben zelf niet echt groot, maar zelfs ik kan ‘m goed hebben. Verder vind ik hippe cowboylaarzen ook heel tof staan onder bijvoorbeeld een mooie rok. Een blazer met een stoer t-shirt en jeans moet eigenlijk ook nog in dit rijtje. Dat is echt mijn go to casual outfit!

 

#9 Welke modetrend mogen we van jou snel vergeten?

Ugg laarzen! Die vind ik echt niet meer kunnen. Ze lijken wat mij betreft teveel op pantoffels, haha! Een spencer die je over een blouse draagt vind ik persoonlijk ook niet zo mooi.

 

#10 Waar mogen we jou altijd voor wakker maken?

De nieuwe collectie van Norah. Én een chocoladetaart!

Deel dit bericht