10 Vragen aan Mattie en Magda van Norah Drachten

Elke maand maak je in de rubriek ’10 vragen aan’ kennis met Norah medewerkers uit heel Nederland en België. Deze week het geef ik het woord aan Mattie en Magda: (Assistent) Store Manager bij Norah Drachten.

Naam: Magda

Leeftijd: 56 jaar

Woont in: Drachten

Baan: Store Manager bij Norah Drachten

Favoriete modeseizoen: Qua mode houd ik echt van de herfst. Heerlijk die knitwear items en de warme kleuren!

Persoonlijke stijlicoon: Voor mij is dat echt mijn zus. Ze laat zich graag door mij aankleden. De Norah kleding is ook goed van pasvorm bij haar en het staat haar ook goed.

 

Naam: Mattie

Leeftijd: 34 jaar

Woont in: Wijnjewoude, een dorp in de buurt van Drachten

Baan: Assistent Store Manager bij Norah Drachten

Favoriete modeseizoen: Dat is toch wel de zomer. Ik ben dol op de warme, zomerse dagen. Die zomersfeer maakt me vrolijk en ik draag heel graag jurkjes!

Persoonlijke stijlicoon: Ik vind Nikkie Plessen erg leuk om te volgen.

 

#1 Wat betekent mode voor jullie?

Mattie: Ik werk ondertussen al 17 jaar in de modebranche en houd vooral van nieuwe trends. Verder vind ik het persoonlijk ook belangrijk om er leuk en verzorgd uit te zien, zowel thuis als op mijn werk in de winkel.
Magda: Daar sluit ik me bij aan! Dankzij mode voel ik me zelfverzekerd en vrolijk!

 

#2 Wat vinden jullie zo leuk aan jullie werk bij Norah?

Mattie: Al bijna 5 jaar werk ik bij Norah en nog elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Dat komt omdat er altijd veel te doen is. Elke dag is anders en daar houd ik echt van.
Magda: Het contact met onze klanten is enorm fijn. Regelmatig zie ik hier dezelfde gezichten binnenlopen en daardoor kun je echt een soort band opbouwen. Ook is onlangs onze winkel hier in Drachten verhuist en helemaal opnieuw gebouwd. Het is zo enorm gaaf om samen met mijn collega’s het gezicht te zijn van de nieuwste flagship store!

 

#3 Wat geeft jullie zelfvertrouwen?

Magda: Ik merk dat het echt goed voelt om voldoende aandacht te besteden aan jezelf. Zo kan ik enorm genieten van een warm bad met mijn favoriete lijn van Rituals. Ook helpt het om af en toe naar de kapper te gaan en mooie kleding te dragen. Op die momenten voel ik me echt op m’n best.
Mattie: Ik houd er enorm van om helemaal op te gaan in mijn werk. Ik werk graag hard, dat geeft me heel veel voldoening.

 

#4 Welke stylingtips geven jullie het meeste aan klanten?

Magda: Haal met kleding het beste uit jezelf, of eigenlijk show de beste kanten van jezelf. Juist kleding kan je daar enorm mee helpen. En vergeet niet om af en toe uit je comfortzone te gaan. Je kan soms versteld staan hoe leuk iets eigenlijk staat.
Mattie: Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in wat je draagt. Het helpt als kledingstukken jouw beste punten tonen. Daarom probeer ik altijd zo eerlijk mogelijk advies te geven, dat zou ik zelf ook graag willen en bovendien komen klanten ook juist daarom graag weer terug.

 

#5 Wat is jullie favoriete Norah item?

Magda: Norah heeft echt geweldige jeans. Mooi hoog en ook aan de onderkant goed aansluitend.
Mattie: Wat grappig, mijn absolute favoriet is ook de Norah jeans. Makkelijk te combineren met de tops en truien en altijd leuk met sneakers of een paar stoere boots.

 

#6 Wat is jullie gouden regel als het gaat om mode?

Mattie: Mijn gouden regel: draag waar jij je prettig in voelt en blijf dicht bij jezelf.
Magda: Ik zorg altijd dat mijn kledingstyle bij mijn figuur past. Met mode probeer ik mijn sterke punten te benadrukken.

 

#7 Wat is het meest bijzondere verhaal die jullie ooit hebben meegemaakt in de winkel?

Magda: Een verhaal wat mij is bijgebleven, is die van een dame die ik hielp nadat ze veel was afgevallen. Ze was van een maat 52 naar maat 42 gegaan, maar in haar hoofd had ze nog best wat moeite met haar nieuwe maat. Ik heb toen heel veel verschillende dingen uitgezocht en haar lekker laten passen en kiezen. Uiteindelijk zag ik haar met een tevreden glimlach de deur uit gaan. Daar wordt ik zo blij van.
Mattie: Voor mij is het niet persé één verhaal maar vooral de band die met klanten opbouwt. Even een praatje maken zodat ze zich op haar gemak voelt. Wanneer klanten mij in vertrouwen nemen of mijn advies opvolgen voel ik me enorm goed.

 

#8 Wat is op dit moment jullie favoriete modetrend?

Mattie: Mijn favoriete item zijn op dit moment de leuke effen shirtjes met korte mouwen en een subtiel glittertje erin. Hoewel de hoodies ook nog steeds en favoriet zijn als ik thuis op de bank zit.
Magda: Oh ja die hoodies zijn heerlijk! En straks met het najaar in aantocht ook zeker geen overbodige luxe.

 

#9 En welke modetrend mogen we wat jullie betreft snel vergeten?

Magda: Ik ben echt geen fan van witte leggings.
Mattie: Mee eens. Witte leggingen mogen wat mij betreft snel uit het straatbeeld verdwijnen.

 

#10 Waar mogen we jullie altijd voor wakker maken?

Magda: Je mag me alleen wakker maken voor lekkere snert, het liefst zoals moeders het maakt. Heerlijk!
Mattie: Hmm, lastig. Misschien beter om mij maar lekker te laten liggen. 😊

 

Deel dit bericht