Campagnes van A tot Z: Pien loopt stage op Norah's Marketing & E-commerce afdeling

Pien zit in haar derde jaar van de opleiding Commerciële Economie in Amsterdam. Nadat ze als afstudeerrichting Digital Marketing koos werd het al snel tijd om op zoek te gaan naar een passende stageplek. Die vond ze bij Norah op de afdelingen Marketing en E-commerce. Tijdens deze combinatiestage heeft ze al een periode meegelopen met de marketing collega’s. Sinds begin deze maand werkt ze mee aan projecten van e-commerce. Daarnaast werkt Pien tijdens haar stage aan een naamsbekendheidonderzoek voor Norah.

Waarom heb je voor Norah gekozen als stagebedrijf?

Ik kende Norah al via een collega die hier had gewerkt. Ook heeft mijn buurvrouw Linda heeft hier op het hoofdkantoor stage gelopen op de HR-afdeling. Beide waren erg enthousiast over Norah dus toen ik een vacature voor de marketing/e-commerce stage tegenkwam op LinkedIn heb ik meteen gesolliciteerd. Ik houd heel erg van mode dus de combinatie van fashion en digital marketing in deze stage past ook heel goed bij mij.

"Vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte voelde ik me welkom en werd ik onderdeel van het team. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar stage!"

Wat is het leukste aan jouw stage bij Norah?

Hmm, mag ik maar één ding kiezen? Wat betreft de stage vind ik het een enorm voordeel dat de stage is verdeeld over twee afdelingen. Daardoor krijg ik veel verschillende onderwerpen mee. Zo heb ik tot nu toe al geleerd over social media marketing, maar ben ik ook betrokken bij de maandelijkse campagnes. Van brainstorms tot ontwerpen en de uitvoering in de winkels en op de webshop. Alle facetten van marketing worden hier van A tot Z uitgewerkt, dus ontzettend interessant om daarin mee te draaien. Sinds deze maand mag ik me meer focussen op e-commerce en ben ik samen met de CRM-marketeer al in de database gedoken. Een hele diverse stage dus waar ik veel mag uitproberen.

Daarnaast vind ik de informele sfeer op het hoofdkantoor een groot pluspunt. Vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte voelde ik me welkom en werd ik onderdeel van het team. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar stage!

Heb je tot nu toe al voorkeur voor een functie?

De eerste periode van de stage heb ik meegedraaid op de marketingafdeling. Daar vond ik tot nu toe het stukje social media marketing het leukste. Maar aangezien ik nog maar kort ben begonnen bij e-commerce heb ik voor mijn gevoel nog niet een volledig beeld van alle taken. Ik ben heel benieuwd hoe de werkzaamheden rondom de webshop en de nieuwsbrieven eruitzien!

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je stage marketing & e-commerce bij Norah hebt meegemaakt?

Onlangs hebben we een grote fotoshoot gehad hier in de fotostudio om beelden te maken voor de kerstcampagne. Daarvoor hebben we ook een gebraden kip op de foto gezet en nadat de kip was gefotografeerd hebben we ‘m afgedekt in één van de koelkasten gezet. Toen we de kip twee dagen later af wilden bakken in de oven was de kip, inclusief de ovenschaal, plots verdwenen. Ondertussen houdt dit ‘mysterie van de verdwenen kip’ de gemoederen al een week bezig op het hoofdkantoor. Niemand weet wat er precies met de kip is gebeurd en dat resulteert tot dagelijkse speculaties aan de lunchtafel. Af en toe is er een kleine doorbraak: zo is de ovenschaal gepoetst teruggevonden en is er een Sinterklaas gedicht gevonden waarin excuses wordt gemaakt voor de verdwenen kip. Ik ben heel benieuwd of we er voor het einde van mijn stage achter komen wat er precies met de kip is gebeurd!

Heb je tips voor andere studenten die een stageplek zoeken?

Begin echt op tijd met solliciteren. Zo voorkom je dat je onnodig studievertraging oploopt en heb je de ruimte om te kiezen voor een bedrijf dat je aanspreekt. Wel zo fijn aangezien je een halfjaar lang, vijf dagen per week doorbrengt bij dat bedrijf.

"Begin echt op tijd met solliciteren. Zo voorkom je dat je onnodig studievertraging oploopt en heb je de ruimte om te kiezen voor een bedrijf dat je aanspreekt."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah