Een gesprek met Iwka: Verkoopmedewerker bij Norah Bussum

In het gezellige Bussum vind je een mooie Norah winkel en net als Linda werkt Iwka daar als verkoopmedewerker. Iwka (58) woont in Weesp en is onlangs trotse oma geworden van een kleinzoon. Naast haar baan bij Norah Bussum onderneemt ze graag leuke dingen met haar vriendinnen: winkelen, wandelen, terrasjes pakken en regelmatig concerten en dansfeestjes.

Hoe ben je bij Norah Bussum terechtgekomen?

Eind 2021 zat ik door corona al een tijdje zonder werk toen ik via Facebook een vacature bij Norah Bussum voorbij zag komen. Ik had nooit eerder in een winkel gewerkt, maar dankzij mijn ervaring als gastvrouw dacht ik dat dit weleens goed bij mij zou kunnen passen. De sollicitatie ging heel snel en ik mocht binnen een week al beginnen in de nieuwe Norah winkel in Bussum.

Wat vind je het leukste aan je baan bij Norah Bussum?

Het leukste aan het werken bij Norah vind ik het blij maken van onze klanten. De dankbaarheid voor de adviezen die je geeft en het stukje zelfvertrouwen dat je ziet groeien als je een outfit of item te pakken hebt waar de klant zich goed in voelt. Met wat geduld en aandacht kun je voor klanten echt een beleving creëren!

"Veel vaste klanten komen elke week, soms om even rond te neuzen, maar soms ook gewoon om met ons te kletsen. Het sociale aspect is echt een kracht als verkoopmedewerker!"

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Als ik vroeg ben ingeroosterd start ik uiteraard met het openen van de winkel. Na de kassa en dagelijkse opstart routines check ik de winkel en hang ik de kleding van de vorige dag nog even terug. Daarna is het tijd om zelf een goede outfit samen te stellen, dat is een mooie manier om onze klanten te inspireren. Zodra ik die aan heb zet ik het stoepbord buiten, pak ik een kopje koffie en ben ik klaar voor de dag.  Als er door de dag heen rustige momenten zijn dan doe ik wat bijkomende taken zoals spiegels lappen, planten water geven, kleding checken op maat en aan het einde van de dag de winkel stofzuigen.

In welk onderdeel vind je jouw kracht binnen je baan bij Norah?

Ik denk dat het klantencontact toch wel mijn sterkste kant is. Gewoon lekker losjes en spontaan een praatje maken met de klanten die binnenkomen. Bij Norah Bussum hebben we veel vaste klanten die bijna elke week langskomen. Soms om even rond te neuzen maar vaak ook doelgericht op zoek naar een item wat ze gezien hebben in de nieuwsbrief. Soms gaan de gesprekken wat dieper en merk je dat een klant daar even behoefte aan heeft. Het sociale aspect is echt een kracht als verkoopmedewerker!

Wat is het meest bijzondere dat je tijdens je werk als verkoopmedewerker bij Norah hebt meegemaakt?

Eigenlijk maak ik bijna elke dag wel iets bijzonders mee met onze klanten. Zo hadden we een tijdje terug een dame van een jaar of 80 die mijn hulp vroeg bij het vinden van een nieuwe outfit. Ze had de volgende dag namelijk en date! Al 17 jaar was ze weduwe, maar nu was ze door een vriendin aangespoord om toch nog eens te daten met een leuke man. En daar hoort natuurlijk een mooie outfit bij. Ze vond het allemaal best spannend. Uiteindelijk ging ze na veel passen met een hele leuke set de deur uit. We wensten haar veel plezier en succes. Hoe leuk!

"Veel vaste klanten komen elke week, soms om even rond te neuzen, maar soms ook gewoon om met ons te kletsen. Het sociale aspect is echt een kracht als verkoopmedewerker!"

Vind jouw nieuwe baan bij Norah