Stylen en service: Greetje over haar baan bij Norah Groningen

De noordelijkste Norah winkel vind je in Groningen, in winkelcentrum Paddepoel om precies te zijn. Greetje woont samen met haar man en kinderen in Groningen en werkt met veel plezier in de winkel. In haar vrije tijd danst ze graag salsa en bachatta, houdt ze van koken, lezen en wandelen.

Hoe ben je bij Norah terechtgekomen?

Toen mijn kinderen wat ouder werden kreeg ik de ruimte om rustig op zoek te gaan naar een baan. Op een goede dag ben ik bij Norah binnen gelopen en gevraagd of ze toevallig versterking zochten. Ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en de week erna mocht ik al beginnen.

Wat houdt jouw werk bij Norah Groningen in?

Het werk als verkoopmedewerker is heel divers! Van verkopen en klanten adviseren tot het verwerken van de vracht en ervoor zorgen dat de winkel er altijd zo goed mogelijk uitziet. Door die afwisseling is het werk extra leuk en verveelt het nooit.

"Tijdens mijn werk hoor ik hele persoonlijke verhalen: van de jonge tot oude dames die we hier in winkel krijgen, iedereen neemt een eigen verhaal mee."

Wat vind je het leukste aan jouw werk bij Norah Groningen?

Officieel ben ik verkoopmedewerker, maar ik voel me vaker een goede vriendin van onze klanten. Tijdens mijn werk hoor ik hele persoonlijke verhalen: van de jonge tot oude dames die we hier in winkel krijgen, iedereen neemt een eigen verhaal mee. De ene keer hoor je van iemand dat ze is afgevallen en daardoor nieuwe kleding nodig heeft, maar geen idee meer heeft wat haar goed staat. De andere keer is het juist andersom en vraagt iemand advies omdat ze een grotere maat nodig heeft. Ik hou er enorm van om onze klanten te adviseren en als ze dan ook nog blij de winkel verlaten met een goed gevulde tas is mijn dag goed!

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Ik begin de dat met het starten va de kassa, lees nieuwe mails en Oneteam door en controleer het buitenrek. Dan is het tijd om de Norah Groningen te openen. Meestal komt voor tienen de eerste klant al binnen en blijven we tussen het adviseren en verkopen door zorgen dat de winkel er goed uitziet. Op de dagen dat er nieuwe vracht binnen komt gaan we ook dat uitpakken, binnen scannen en klaar hangen. Voor je het weet is de middag voorbij en komen de laatste klanten alweer binnen. Dan is het tijd om nog even te stofzuigen, de kas op te maken en ervoor te zorgen dat de winkel voor de volgende dag weer spik en span is.

Wat zou graag nog willen bereiken bij Norah?

Naast het verkopen bij Norah Groningen vind ik het visual merchandisen erg leuk. Dat is bijvoorbeeld het stylen van de mannequins, de etalage en de indeling van de kleding in de winkel. Ik wil mezelf daar graag in blijven ontwikkelen en gelukkig biedt Norah die mogelijkheid. Het lijkt me ontzettend leuk om eens een dag met onze Visual Merchandiser mee te lopen!

Wat is het meest bijzondere dat je tijdens je werk bij Norah hebt meegemaakt?

Mijn meest bijzondere ervaring heeft eigenlijk niks met verkopen te maken, maar wel met de band die we met onze vaste klanten hebben. Een poos terug kwam één van die klanten plotseling de winkel binnengestrompeld. Aan de andere kant van het winkelcentrum had ze zich bezeerd en vervolgens is ze helemaal naar Norah gestrompeld nadat ze bedacht dat wij haar wel zouden helpen omdat we haar goed kennen. Ze viel bij mij in de armen en omdat ik haar gewicht niet kon houden zijn we naar de grond gezakt. Op dat moment ademende ze nog één keer diep in terwijl ze mij in de ogen kijkt blaast ze haar laatste adem uit. Een hartstilstand dacht ik! Ik riep collega’s en omstanders om hulp en terwijl een paar seconden minuten leken te duren komt ze gelukkig langzaam weer bij. Nadat ze door de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht blijkt dat mevrouw haar enkel heeft gebroken en door de pijn even buiten bewustzijn is geraakt.

Deze gebeurtenis heeft een diepe indruk op mij gemaakt en ik ben ontzettend blij dat het nu weer goed gaat met deze mevrouw. Het laat zien wat voor een bijzondere band je kunt hebben met klanten en dat vind ik erg mooi!

"Het laat zien wat voor een bijzondere band je kunt hebben met klanten en dat vind ik erg mooi!"

Vind jouw nieuwe baan bij Norah