IT manager Edwin over de sorteermachine en de toekomst van IT bij Norah

Als IT manager is Edwin dagelijks bezig met het reilen en zeilen van Norah. Anno 2022 werkt elk onderdeel van de organisatie met systemen die onder IT vallen. Met de verhuizing en de komst van de nieuwe sorteermachine heeft Edwin het afgelopen jaar niet stil gezeten. Op dit moment breidt zijn team steeds verder uit zodat Norah ook in de toekomst op het gebied van IT blijft ontwikkelen.

Hoe ben je bij Norah terechtgekomen?

Ruim een jaar geleden trok de vacature voor IT manager mijn aandacht. Ik kende Norah toen nog niet, wat niet zo gek is aangezien we geen herenkleding verkopen. Om wat meer over het bedrijf te weten te komen ben ik in mijn omgeving rond gaan vragen: bij familie, vrienden en zelfs bij de bloedbank vroeg ik of mensen Norah kenden. Zo heb ik ook in winkel gevraagd hoe het is om bij Norah te werken. Na veel positieve berichten heb ik gesolliciteerd en een paar weken later zat ik hier!

Wat houdt jouw werk als IT manager bij Norah in?

Eigenlijk is IT ongeveer alles waar een stekker aan zit of wat op batterijen werkt. We zijn verantwoordelijk voor alle computers, kassa’s en scanners. Daarbij beheren we de computerprogramma’s die op die apparaten gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van updates en het verbeteren van het voorraadsysteem. Maar ook zaken die minder zichtbaar zijn vallen onder IT, zoals de wifi en de verbinding tussen de winkel, het hoofdkantoor en het datacentrum.

Laatst zat ik met een steeksleutel in de veegmachine. Ook dat is een stukje IT bij Norah. 😎

"Ik vond het ontzettend mooi om na een paar maanden te werken met de structuur en in ruimtes die ik zelf heb ontworpen."

Je werkt nu ongeveer een jaar bij Norah. Aan wat voor projecten heb je sindsdien gewerkt?

Op het moment dat ik begon in deze functie stond al vast dat we naar Alkmaar gingen verhuizen. Er moest op dat moment nog heel veel gebeuren en uitgetekend worden voor het nieuwe pand. Ik vond het ontzettend mooi om na een paar maanden te werken met de structuur en in ruimtes die ik zelf heb ontworpen.

Tegelijkertijd moesten ook onze servers worden verhuisd naar een andere locatie. Je begrijpt wel dat die eerste maanden heel hectisch waren. Daarna heb ik mij samen met mijn collega Michael gefocust op de nieuwe sorteermachine. Deze draait nu sinds een aantal weken maar er is nog heel veel nazorg nodig.

Verder ben ik het afgelopen jaar ook bezig geweest met de opening van nieuwe winkels. Dat is elke keer een soort verhuisproject in het klein. Sinds kort werken we met nieuwe scanners in de winkels en die beginnen langzaam hun meerwaarde te bewijzen. We hebben de wifi verbeterd en zijn ondertussen bezig met klantentellers. De grootste uitdaging is misschien wel dat de winkel tijdens het uitrollen van deze projecten gewoon door moet draaien.

De nieuwe sorteermachine is één van de grootste uitdagingen op dit moment. Wat zijn voor jou tot nu toe de meest memorabele momenten geweest in binnen project?

Het was ontzettend gaaf toen de machine voor het eerst echt draaide. Zo hebben we tussen de tests door alle retouren uit de winkels gesorteerd. Keurig op tijd klaar voor de eerste leveringen van de nieuwe wintercollectie. Maar ook toen de sorteermachine voor het eerst een nieuwe weekcollectie draaide: zo veel kratjes! Dat was een heel mooi gezicht.

Het allermooiste was de officiële opening die we een paar weken geleden hadden. Toen konden we aan onze families laten zien waar we de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt. Aan het einde van de avond moest ik alles uitzetten en liep ik in m’n eentje door de hal. Alles stond er keurig bij en daar was ik  toch best trots op.

Het IT team is aan het uitbreiden. Wat is jouw toekomstvisie voor IT bij Norah?

De afgelopen tijd hebben we ons bijna volledig gefocust op de verhuizing en de sorteermachine. Daardoor zijn veel andere belangrijke projecten uitgesteld. Met de uitbreiding van ons team kunnen we meer betekenen voor Norah zullen we het werk op veel plaatsen makkelijker maken.

Daarnaast breiden we uit in het meest zichtbare onderdeel van IT: het beheer van de werkplekken. Ook willen we kortere lijnen creëren met de winkels. Niet alleen voor de gezelligheid maar ook om mee te denken over technische- of procesverbeteringen.

Wat is voor jou het leukste aan IT bij Norah?

Ik vind het ontzettend leuk om mensen met dingen te zien werken die ik gemaakt of bedacht heb. Dan heb ik echt iets toegevoegd aan het bedrijf en hopelijk ook aan het werkplezier van de mensen.

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je werk bij Norah hebt meegemaakt?

Sinds een aantal maanden werkt mijn vrouw Sylvia eveneens voor Norah en afgelopen zomervakantie hebben ook mijn twee zoons hier gewerkt. Er zijn toen een paar dagen geweest dat we hier met het hele gezin tegelijkertijd aan het werk waren. Dat was heel bijzonder: samen in de auto naar het hoofdkantoor rijden om vervolgens allemaal op een eigen plek in het bedrijf te werken. En ’s middags weer samen naar huis natuurlijk, dat vond ik bijzonder om mee te maken.

"Er zijn toen een paar dagen geweest dat we hier met het hele gezin tegelijkertijd aan het werk waren. Dat was heel bijzonder: samen in de auto naar het hoofdkantoor rijden om vervolgens allemaal op een eigen plek in het bedrijf te werken."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah