Maaike over haar werk als HR-adviseur bij Norah

Sinds twee jaar werkt Maaike bij Norah op de afdeling Human Resources, ook wel bekend als personeelszaken. Als HR-adviseur adviseert ze onder andere de regio managers in Nederland op het gebied van personeelsbeleid.

Hoe ben je bij Norah terechtgekomen?

Ik was net klaar met mijn studie toen ik op Indeed een vacature van Norah tegenkwam. Een functie met veel uitdagingen binnen een jonge en groeiende organisatie, dat was precies wat ik zocht. Al snel merkte ik dat Norah het graag anders doet dan gebruikelijk. Na een leuk en open kennismakingsgesprek met mijn manager en collega was ik zo enthousiast dat ik niet kon wachten op een berichtje vanuit Norah. Dat duurde gelukkig niet lang. Diezelfde dag werd er bij mij aangebeld en stond daar plots mijn collega, die toevallig om de hoek woonde, met het goede nieuws dat ze mij graag een aanbod wilde doen. Dat vond ik zo’n bijzonder moment!

Wat houdt jouw werk als HR-adviseur bij Norah in?

Ik adviseer drie regio managers over personeelsbeleid. Deze managers hebben elk een groep winkels onder hun hoede in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Utrecht, Overijssel, Noord- en Zuid-Holland en in België. Hierbij kun je denken aan de bezetting qua personeel, maar ook de ontwikkeling en het opleiden van onze collega’s. Verder adviseer ik hen op het gebied van functioneren, diversiteit, verloop en het werven en selecteren van nieuw personeel. Dat betekent dat ik wekelijks op pad ben samen met de district manager om winkels te bezoeken. Tijdens zo’n dag hebben we het over de doelen van de winkels, sluit ik aan bij gesprekken met collega’s en adviseer ik waar nodig.

Maar ook op het hoofdkantoor ben ik als HR-adviseur bij Norah dagelijks bezig met interessante projecten en adviseer ik onze collega’s. Ook werken we aan het op de kaart zetten van Norah als werkgever. Samen met collega’s van andere afdelingen zoals marketing en e-commerce denk ik na over de vacaturewebsite en bedenken we campagnes. Zo zijn we op dit moment bezig met het een bedrijfsvideo. Veel afwisseling dus, maar daar houd ik van!

"Als afdeling kijken wij graag naar de toekomst en de plannen die daarbij horen."

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt én de groei van Norah ligt er al een poos veel druk op jullie afdeling. Hoe ga je daar mee om?

Die twee waren de afgelopen tijd inderdaad voelbaar binnen Norah, maar niet alleen voor Human Resources. Juist in de winkels en de afdelingen qua personeel het hardst groeien hebben de laatste periode een uitdaging gehad. Want hoewel wij als HR faciliteren bij het werven van nieuw personeel, voert het management bij Norah zelf het werving- en selectieproces uit. Voor sommige functies hebben de vacatures wel een lange tijd open gestaan, dat is natuurlijk erg lastig geweest.

Als afdeling kijken wij graag naar de toekomst en de plannen die daarbij horen. Zo zijn wij het afgelopen jaar veel bezig geweest met het zichtbaar en aantrekkelijk maken van Norah als werkgever. Dat is een proces wat continu doorgaat en waar ik mij ook de komende tijd nog mee bezig ga houden. Leuk, want ik vind dat een heel interessant onderwerp.

Wat zou je dit of volgend jaar graag willen bereiken bij Norah?

Ik vind het belangrijk om mezelf constant te ontwikkelen met inhoudelijke kennis en vaardigheden. Op die manier kan ik mijn collega’s zo goed mogelijk blijven adviseren. Daarom start ik dit jaar nog met een cursus verandermanagement met het STAP-budget. Een heel interessant onderwerp en ook relevant voor Norah door de ontwikkelingen die we de afgelopen tijd hebben doorgemaakt. Bovendien blijft het voorlopig een belangrijk onderwerp door de groei van het bedrijf.

Daarnaast wil ik de komende periode in mijn rol als adviseur blijven bijdragen aan het opleiden en ontwikkelen van de vaardigheden van medewerkers. Op die manier blijven we kansen benutten en kunnen we als Norah blijven groeien. Mooie uitdagingen die we met z’n alle gaan realiseren.

Wat is voor jou het leukste aan je werk als HR-adviseur bij Norah?

Mijn collega’s, de afwisseling, de complexe vraagstukken en het werken met mensen. Eigenlijk bijna alles! Wat het nog fijner maakt is dat ik veel mogelijkheden krijg om mezelf te ontwikkelen. Mijn manager geeft mij de ruimte om zelf ervaring op te doen, coacht hierin een geeft mij de handvatten om ook daadwerkelijk te groeien in mijn functie. Tijdens mijn studie Human Resource Management was mijn passie en interesse voor het vak al groot, maar door mijn ervaring bij Norah is dit alleen maar verder gegroeid.

Heb je een voorbeeld van een bijzonder moment dat je tijdens je werk als HR-adviseur bij Norah hebt meegemaakt?

Ik heb ondertussen al veel bijzondere moment meegemaakt bij Norah. Vaak mooie momenten, maar ook vervelende situaties. Helaas horen ook die erbij. Ik kan natuurlijk niet alles delen, maar een bijzonder moment waar ik graag aan terugdenk is de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor. Die periode merkte je dat we als bedrijf één team zijn en hetzelfde doel hebben. Collega’s van alle afdelingen werkten samen en winkels speelden flexibel in om de veranderingen.

Maar vooral de gezelligheid onderling was heel prettig. Het was een periode waarin ik me besefte wat een mooie groei we als bedrijf hebben gemaakt. In de dynamiek van de dag vergeet je daar soms bij stil te staan, maar als ik nu terug kijk naar het moment dat ik hier startte hebben we samen al zo veel mooie resultaten bereikt. Dan ben ik ontzettend trots op Norah, alle collega’s en mezelf!

"Die periode merkte je dat we als bedrijf één team zijn en hetzelfde doel hebben. Collega’s van alle afdelingen werkten samen en winkels speelden flexibel in om de veranderingen."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah