Meet Monique: Verkoopmedewerker bij Hoofddorp

Midden in de Haarlemmermeer vind je Norah Hoofddorp: een knusse en gezellige winkel waar je heerlijk kunt winkelen en wordt geadviseerd door gepassioneerde medewerkers. Eén van die medewerkers is Monique (62). Samen met haar man Frank en golden retriever Ties woont ze in Nieuw-Vennep. Naast haar werk als verkoopmedewerker bij Norah Hoofddorp past ze regelmatig op haar kleinkinderen. Ze houdt ervan om lekker te koken en is verslaafd Pinterest.

Wat vind je het leukste aan het werk bij Norah?

Ik werk ondertussen 2,5 jaar met veel plezier bij Norah en ik heb gemerkt dat hier geen dag hetzelfde is. De klanten bepalen voor het grootste gedeelte hoe een dag verloopt. Soms ben je een luisterend oor voor een klant en vaste klanten ken je soms al zo goed dat je lief en leed deelt. Het leuke aan verkopen vind ik wanneer een klant blij en tevreden de deur uit gaat met een mooie nieuwe outfit.

"Een goede taakverdeling is daarbij heel belangrijk: iedereen weet wat ze moet doen en als een collega hulp nodig heeft zorgen we er samen voor dat ze dat krijgt."

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Norah Hoofddorp is best een drukke winkel. Als team zijn wij gelukkig heel goed op elkaar ingespeeld zodat we de drukte goed aankunnen en efficiënt blijven werken. Een goede taakverdeling is daarbij heel belangrijk: iedereen weet wat ze moet doen en als een collega hulp nodig heeft zorgen we er samen voor dat ze dat krijgt. Op die manier werken we als team optimaal samen en krijgen klanten de beste service.

Om te zorgen dat we goed op elkaar zijn ingespeeld starten we de dag met het doornemen van alle taken die er liggen. Dat kan het uitpakken van de nieuwe collectie zijn aan het begin van de week, of het verdelen van de voorraadaanvulling die we hier twee keer per week krijgen. Dat zijn vaak heel wat kratten want we verkopen veel in Hoofddorp. We verdelen alle taken onderling zodat iedereen weet wat ze gaat doen die dag.

Wat zou graag je willen bereiken bij Norah?

Ik moet zeggen dat ik zelf momenteel bijzonder goed op mijn plek zit! Wat ik wel heel graag zou willen, ook voor ons als team is een toffe upgrade van onze winkel. Op dit moment heeft onze winkel nog de oude look-and-feel, maar hopelijk zijn we binnenkort aan de beurt voor een kleine make-over zodat we een winkel hebben die past in het nieuwste winkelconcept.

Wat is het meest bijzondere dat je tijdens je werk bij Norah hebt meegemaakt?

Elke dag gebeuren er eigenlijk wel bijzondere momenten tijdens mijn werk bij Norah Hoofddorp. Laatst was er een dame die onlangs haar man was verloren. Ze was op zoek naar een lichtpuntje in die moeilijke periode. Door de tijd voor haar te nemen, te luisteren naar haar verhaal en samen met haar een mooie nieuwe outfit uit te kiezen was ik een klein lichtpuntje voor haar die dag. Zulke momenten zijn ontzettend bijzonder!

"Door de tijd voor haar te nemen, te luisteren naar haar verhaal en samen met haar een mooie nieuwe outfit uit te kiezen was ik een klein lichtpuntje voor haar die dag"

Vind jouw nieuwe baan bij Norah