Pakketten versturen en werken met de sorteermachine: Magazijnmedewerker Diana aan het woord

Het magazijn is één van de belangrijkste plekken van de organisatie. Als stuwende kracht van Norah wordt er hier voor gezorgd dat alle bestellingen worden verzonden en dat de winkels voldoende voorraad hebben. Als magazijnmedewerker zorgt Diana er samen met haar team voor dat Norah blijft draaien.

Hoe ben je bij Norah terecht gekomen?

Sandra is een vriendin van mij en zij werkte al een poosje in het magazijn van Norah. Vooral het oude magazijn was voor ons beide om de hoek, dus gooide ze wel eens een balletje op: ‘Of het voor mij ook niet iets is, zo’n baan als magazijnmedewerker bij Norah’.

Toen begin vorig jaar mijn oude werkgever failliet ging besloot ik de sprong te wagen en te solliciteren. Met succes want sindsdien zijn Sandra en ik naast vriendinnen ook collega’s!

Wat houdt het werk van een magazijnmedewerker bij Norah in?

Het werk als magazijnmedewerker is hier heel afwisselend. De ene dag ben je bezig met het verdelen van de nieuwe collectie naar de winkels en de volgende dag pak je bestellingen in. Er zijn in het magazijn veel verschillende taken en deze worden per dag twee keer verdeeld over het team. Zo doe je dus elke keer wat anders en dat maakt het werk erg dynamisch!

"Het is tof om deel uit te maken van zo’n groeiende organisatie. Bovendien vind ik het werken met de nieuwe sorteermachine erg leuk!"

Norah groeit hard en daarmee inderdaad ook jullie team in het magazijn. Merk je dat jouw functie hierdoor verandert?

Hoewel de taken hetzelfde blijven merk je dat er een aantal uitdagingen liggen: Zo is het belangrijk dat de kennis die er is goed wordt overgedragen aan alle nieuwe collega’s die ons team komen versterken.

Daarnaast werken we sinds een aantal maanden met een nieuwe sorteermachine. Op den duur zal dat ervoor zorgen dat we ons werk effectiever en sneller kunnen doen, maar op dit moment is het vooral belangrijk dat het systeem goed werkt en we er als team op leren inspelen.

Het is tof om deel uit te maken van zo’n groeiende organisatie. Bovendien vind ik het werken met de nieuwe sorteermachine erg leuk!

Er ligt al een aantal maanden veel druk op het magazijn met vertragingen als gevolg. Hoe ga je daar mee om?

Dat is soms best wel heftig. Het werkt niet fijn als je het gevoel hebt dat het nooit écht af is. Om de grootste druk te verlichten hebben we een tijdje in een nieuwe structuur gewerkt. Elke dag vormden we een aantal “mini” teams, waarbij de ervaren medewerkers een aantal nieuwe collega’s onder zich kregen. Dat was nodig omdat er binnen een korte tijd heel veel nieuwe mensen bij kwamen. Op deze manier hebben we hen veel sneller en effectiever kunnen inwerken.

Hoe ziet een typische werkdag als magazijnmedewerker bij Norah er uit voor jou?

We beginnen elke werkdag met een dagstart. Samen in de kantine horen we van de leidinggevende wat onze taken zijn die dag en wat we kunnen verbeteren ten opzichte van de dag ervoor. Daarna starten we met onze ochtendtaken. Na een koffiepauze en de middagpauze rouleren de taken weer zodat je niet de hele dag hetzelfde werk hoeft te doen. Vervolgens hebben we ’s middags nog een koffiepauze en rond half vijf ronden we de werkzaamheden weer af.

Wat vind je het fijnst aan het werk als magazijn medewerker bij Norah?

Alles bespreekbaar! Ondanks de groei is de organisatie vrij plat en ik heb nog altijd het gevoel dat ik met veel dingen bij onze leidinggevenden terecht kan.

Zo heb ik afgelopen weekend bijvoorbeeld mijn rug bezeerd. Als ik dat aangeef bij de leidinggevende dan wordt er heel goed rekening mee gehouden en krijg ik alleen taken toegewezen waarbij ik mijn rug niet belast.

"Alles bespreekbaar! Ondanks de groei is de organisatie vrij plat en ik heb nog altijd het gevoel dat ik met veel dingen bij onze leidinggevenden terecht kan."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah