Een typische dag met Tineke, store manager van Norah Lelystad

In de hoofdstad van Flevoland vind je Norah Lelystad. Deze winkel wordt gerund door store manager Tineke: een echte rot in het modevak. Met haar ruim 40 jaar ervaring in de modebranche is haar pensioen in zicht, maar voor die tijd neemt ze ons graag mee in haar passie voor mode, styling en het helpen van klanten.

Hoe ben je als Store Manager bij Norah terechtgekomen?

Na het afronden van mijn opleiding op de modevakschool heb ik altijd in de modebranche gewerkt. Na 39 jaar bij Miss Etam ging het bedrijf failliet en verloor ik mijn baan. Vervolgens heb ik 3,5 jaar in de horeca gewerkt totdat ik werd gevraagd om bij Norah te komen werken. In Lelystad werd een nieuwe winkel geopend en na een uurtje proefwerken bij Norah Harderwijk werd ik aangenomen. Nu werk ik alweer 5 jaar bij Norah Lelystad als store manager, iets waar ik ontzettend blij mee ben.

Hoewel de horeca ook een leuke en dynamische branche is, heb ik in die tijd de mode enorm gemist. Momenteel kan ik weer volledig mijn creatieve ei kwijt in mijn werk als store manager van Norah Lelystad.

"Het helpen van klanten en het samenwerken met collega’s zijn dingen waar ik erg van kan genieten binnen mijn baan."

Wat houdt jouw werk als Store Manager van Norah Lelystad in?

Ik houd mij dagelijks bezig met het stylen van de winkel en het helpen van klanten met het uitzoeken van de perfecte outfit. Daarnaast stuur ik mijn team van verkoopmedewerkers aan, werken we samen met de Visual Merchandisers en overleg ik veel mijn onze District Manager. Ik vind het belangrijk dat er een goede sfeer hangt in mijn team. Dat werkt niet alleen fijn, uiteindelijk zorgt het ook voor betere resultaten en een goede service!

Wat vind je het leukste aan jouw werk bij Norah?

Het helpen van klanten en het samenwerken met collega’s zijn dingen waar ik erg van kan genieten binnen mijn baan. Bij Norah Lelystad hebben we vaste klanten die elke week langskomen om te kijken naar de nieuwe collectie en dan ook een praatje maken met ons. Die band met klanten is best bijzonder.

Daarnaast vind ik het stylen van de winkel enorm leuk om te doen. In dat stukje van de functie kan ik veel creativiteit kwijt. Ik kan echt genieten van een mooi gestylde winkel.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

’s Ochtends start ik de dag met een kopje koffie samen met mijn collega. Op dat moment bespreken we wat ons die dag te wachten staat. Voordat we de winkel openen voor klanten loop ik nog even een rondje om te checken of alles er goed bij staat. Zo kan het zijn dat ik één van de mannequins nog  even snel omkleed en zorg dat de kassa netjes is. Zodra de winkel open is kan ik mijn enthousiasme richten op onze klanten en hun helpen met het uitzoeken van nieuwe kleding.

Wat zou je graag nog willen bereiken bij Norah?

Best wel gek, maar dit is mijn laatste jaar met Norah. Hierna ga ik met pensioen dus met grote doelen binnen het bedrijf ben ik eigenlijk niet meer bezig. Het wordt straks wel een uitdaging om een andere hobby te vinden. Ik heb een fantastische kleindochter van 5 waar ik elke maandag op pas. Misschien dat ik volgend jaar naast mijn yoga wel weer meer ga tennissen. Voorlopig ben ik in ieder geval nog heerlijk bezig met mijn baan als store manager bij Norah Lelystad.

"Zodra de winkel open is kan ik mijn enthousiasme richten op onze klanten en hun helpen met het uitzoeken van nieuwe kleding."

Vind jouw nieuwe baan bij Norah